به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه الجزیره، جو بایدن رقیب انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت باید مراقب خشونتی که ترامپ علیه اقتصاد و عدالت به راه انداخته است باشیم.
وی از کنگره خواست در ماه جاری میلادی در مورد عملکرد پلیس و قوانین حمل سلاح وارد بحث شود.
بایدن افزود: باید با نیروهای پلیس که رفتار درستی ندارند برخورد جدی کرد.
بایدن گفت: امیدوار بودم دونالد ترامپ کتاب انجیل را باز می کرد و عبارت ”یکدیگر را دوست داشته باشید“ را می دید.
بایدن افزود: شرایط مناسب است تا با نبود عدالت و انصاف در جامعه خود مقابله کنیم. به هیچ رئیس جمهوری اجازه نخواهیم داد، صدای ما را خاموش کند.
جو بایدن از رهبر اکثریت سنا خواست قانونی را برای حمایت از مردم تصویب کند.
شهردار واشنگتن: نیازی به حضور ارتش و گارد ملی در خیابانهای واشنگتن نیست
موریل بوزر (Muriel Bowser) شهردار واشنگتن گفت: نیازی به حضور ارتش و گارد ملی در خیابان های واشنگتن نیست.
بوزر گفت: "از آنجا که من می توانستم ببینم، دقیقاً همانطور که همه شما مشاهده کردید، من هیچ اقدام تحریک آمیزی ندیدم که استقرار مهمات و تجهیزات نظامی و به ویژه با هدف عبور رئیس جمهور از خیابان را ایجاب کند."
شهردار واشنگتن گفت:"من فکر نمی کنم که از ارتش باید در خیابان های شهرهای آمریکا علیه آمریکایی ها استفاده شود و من قطعاً فکر نمی کنم که از این موضوع باید برای اقدامی نمایشی انجام شود."
توسل پليس واشنگتن به خشونت براي متفرق کردن تظاهرکنندگان
به گزارش خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین, پلیس آمریکا برای متفرق کردن معترضان به نژادپرستی و سیاست های ترامپ در واشنگتن به خشونت متوسل شد.
خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین از برگزاری تظاهرات اعتراضی گسترده در مقابل کاخ سفید در واشنگتن با وجود برقراری مقررات منع رفت و آمد خبر داد و گفت معترضان که اکثریت آنها از جوانان هستند، محاکمه عادلانه عاملان قتل جورج فلوید را خواستارند.
پلیس نظامی آمریکا نیز در واکنش به برگزاری این تظاهرات، ورودی های منطقه اطراف کاخ سفید را بسته است.
شکایت فیسبوک، گوگل و توئیتر از دستور اجرایی ترامپ علیه شبکههای اجتماعی
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از روزنامه واشنگتن پست، یک تیم حقوقی مورد حمایت فیسبوک و گوگل و توئیتر دادخواستی قضایی را علیه دستور اجرایی ترامپ علیه شبکههای اجتماعی تنظیم کرده اند. این دادخواست، علیه دستور العمل اجرایی رئیس جمهور آمریکا است که آزادی بیان قانونی در فضای مجازی را محدود میکند.
نانسی پلوسی: ترامپ نباید به آتش دامن بزند
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: ترامپ نباید به آتش دامن بزند. پلوسی گفت: من داشتم درباره موضوعات بسیاری در کتاب انجیل که میتواند در رابطه با انسانیت برای تمامی مردم کشورمان مفید باشد، فکر میکردم.
وی افزود ما امیدواریم که رئیس جمهور آمریکا اقدامات راهبرانه بسیاری را دنبال کند تا رئیس جمهوری شفا دهنده باشد و طرفدار آتش افروزی نباشد. دیروز ما شاهد ناگوارترین وضعیت بودیم که قبل از زمان وضع منع مقررات آمد و شد معترضین جلوی کاخ سفید مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. وقتی برخی از مردم بیرون آمدند مورد ضرب و شتم قرار گرفتند تا محل منطقه پاک شود تا رئیس جمهور بتواند بیرون بیاید و به جایی برود. این به معنای چیست؟ این مسئله در آمریکا جایی ندارد و وقت آن است که ما از این اقدامات دوری کنیم. فرصتی برای شفابخشی در نظر بگیریم و کتاب کلیسا را مطالعه کنیم.
نظرسنجی: دو سوم از مردم آمریکا با معترضان «احساس همدردی» می کنند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک نظرسنجی رویترز و ایپسوس نشان داد دو سوم از مردم آمریکا با معترضان «احساس همدردی» می کنند.
براساس نظرسنجی رویترز و ایپسوس بیش از پنجاه و پنج درصد از آمریکایی ها از نحوه رفتار ترامپ با اعتراضات بعد از مرگ جرج فلوید ناراضی اند که چهل درصد از آنها «قویا» ناراضی هستند.
درخواست گامبیا برای انجام تحقیقات درباره قتل شهروند این کشور
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، گامبیا انجام تحقیقات شفاف درباره کشته شدن یکی از شهروندان خود به ضرب گلوله پلیس ایالت جورجیای آمریکا در روز جمعه گذشته را خواستار شد.
کشیش آمریکایی خطاب به ترامپ: انجیل بازیچه نیست
یک کشیش آمریکایی خطاب به دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور گفت: انجیل بازیچه نیست.
این کشیش گفت: آنها تظاهرات مسالمت آمیز داشتند. اما با شلیک گازهای اشک آور با آنها مقابله شد. به نظرم آنها به زور خیابانها را از جمعیت خالی میکنند تا رئیس جمهور بتواند با کتاب انجیل عکس بگیرد. این مایه نگرانی شدید است.
وی افزود: ما رئیس جمهور داریم که در واقعیت یک ستاره تلویزیونی است. اما کلیسا به منزله یک دستگاه تلویزیون نیست. انجیل هم یک بازیچه نیست. زمانی که او ایستاد و یک کتاب انجیل را در دست گرفت از نظر من او باید تلاش میکرد که آن را مطالعه کند تا از طریق آن عدالت را اجرا کند، عشق ورزی کند و در برابر خدا سر تعظیم فرود آورد. ما شاهد آن نیستیم که این رئیس جمهور به تعهد خود در رابطه با عدالت عمل کند. سیستم جزایی کشور ما مایه نگرانی است. ما شاهد هیچ بخششی نیستیم. ما شاهد هیچ رحمی به تظاهرکنندگان و مردمی که از این بیماری تنفسی در کشور رنج میبرند، نیستیم. به نظرم رفتن او به یک کلیسا در این وضعیت توهین آمیز بود. به نظرم این اقدامی تهاجمی است.
این کشیش گفت: به نظرم ایستادن در برابر یک کلیسا و بلند کردن یک انجیل سبب تحریک و عصبانیت مردم میشود. به نظرم این پاسخی به این مشکل اساسی در رابطه با وجهه کشور ما و روح ملت ما نیست. من به همه توصیه میکنم که نگرانی خود را در رابطه با کشورمان نشان دهند.
همسر جرج فلوید: خواهان اجرای عدالت هستیم
راکسی واشنگتن (Roxie Washington) همسر جرج فلوید سیاه پوست آمریکایی که به دست پلیس کشته شد، گفت: خواهان اجرای عدالت درباره قاتلان شوهرم هستم.
به گزارش بخش تصویری آسوشیتدپرس، راکسی واشنگتن گفت:"من حرف زیادی برای گفتن ندارم، زیرا نمیتوانم حرفهایم را به خوبی بزنم. اما میخواهم همه بدانند این همان چیزی است که آن مأمورین از ما گرفته اند. آنها در پایان روز به خانههای خود میروند و در کنار خانوادههای خود هستند، اما جیانا پدر ندارد. جرج هرگز نمیتواند بزرگ شدن دخترش را ببیند. او دیگر نمیتواند ببیند که دخترش بزرگ شود، فارغ التحصیل شود او هرگز نمیتواند او را برای گردش ببرد. من برای بچه ام اینجا هستم و برای جرج اینجا هستم. چون من عدالت را برای او میخواهم.
جرج بوش از آمریکا خواست شکستهای فاجعه بار خود را بررسی کند
جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور اسبق آمریکا با اشاره به بی عدالتی و تبعیض نژادی که در جامعه آمریکا رسوخ کرده است، از این کشور خواست "شکستهای فاجعه بار" خود را بررسی کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، رئیس جمهور اسبق آمریکا در سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ در بیانیهای درباره مرگ جرج فلوید نوشت "این شکستی تکان دهنده است که شماری از آمریکاییهای آفریقایی تبار به ویژه جوان در کشور خود آزار و اذیت و تهدید شوند".
جرج دبلیو بوش این سوال را مطرح کرد که "این فاجعه که در مجموعهای طولانی از فجایعی مشابه ثبت شده است، سوالی را مطرح میکند که نمیتوان آن را نادیده گرفت: چگونه به نژاد پرستی نظاممند در جامعه خود پایان دهیم؟ ".
وی همچنین گفت "اکنون زمانی است برای آمریکا که شکستهای فاجعه بار خود را بررسی کند".
بوش اگر چه از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نامی نمیبرد، اما بر ضرورت گوش دادن به "صدای کسانی که رنج میبرند"، تاکید میکند.
واشنگتن به کانون اصلی اعتراضات تبدیل شده است
واشنگتن پایتخت فدرال آمریکا و محل اقامت رئیس جمهور به کانون اصلی تظاهرات علیه دونالد ترامپ تبدیل شده است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: با استقرار گارد ملی مشخص شد که فرمانداران به خواسته دونالد ترامپ توجه کرده اند.
مجری از گزارشگر این شبکه پرسید: با استقرار این نیروها چه تغییراتی در کشور ایجاد میشود؟
گزارشگر پاسخ داد: هم اکنون که من با شما صحبت میکنم از ۵۰ ایالت آمریکا، هیچ ایالتی از این جنبش در امان نبوده است. شما تصاویری از شهرهای بزرگی مثل مینیاپولیس، آتلانتا، نیویورک، لس آنجلس و واشنگتن مشاهده کرده اید. اما از روز سه شنبه ما شاهد برگزاری تظاهرات در شهرهای کوچک هستیم. برای نمونه در شهر بتزدا Bethesda در ایالت ماریلند که همواره به آرامش شهرت داشت شاهد برگزاری تظاهرات بود. امروز ساعت ۱۳ به وقت محلی در این شهر که در سواحل شرقی آمریکا واقع شده، تظاهرات برگزار شد. دونالد ترامپ در برابر اعتراضاتی که در تاریخ معاصر آمریکا رویدادی بی سابقه قلمداد میشود، تمامی نیروهای امنیتی کشور را بسیج کرد. فرمانداران مشخصا جز احضار نیروهایی که در اختیار دارند یعنی گارد ملی راه دیگری نداشتند. گارد ملی را نیروهای ذخیره تشکیل میدهند. از این رو میتوان گفت که نیروهای گارد ملی، نظامیان حرفهای نیستند، اما میتوانند به نیروهای امنیتی کمک کنند. گارد ملی برای حفظ امنیت تشکیل نشده است و نمیتوان از این نیروها برای مدت زیادی استفاده کرد. مسئله دیگر آن که، داوطلبانی که به گارد ملی ملحق میشوند، گروهی برخاسته از جامعه آمریکا هستند. در گارد ملی عدهای طرفدار جنبشی که آمریکا را فرا گرفته، هستند.
مجری از گزارشگر پرسید: تظاهرات چه وضعیتی دارد؟ آیا به رغم تمهیدات امنیتی اعلام شده، معترضان همچنان بر ادامه تظاهرات پافشاری میکنند؟
گزارشگر پاسخ داد: باید توجه داشت که تظاهرات در واشنگتن از یکشنبه پیش لحظهای متوقف نشده است. معترضان در سه روز اخیر در هر کجای واشنگتن حضور داشته اند. البته این تظاهرات فرازهایی داشته و به عنوان نمونه میتوان به تظاهراتی که بعد از ظهرها در برابر کاخ سفید برگزار میشود، اشاره کرد.
اما آن چه که واشنگتن را از سایر شهرها متمایز میکند این است که این شهر پایتخت فدرال آمریکا و محل اقامت رئیس جمهور است. در این شهر شعارها در تظاهرات در حمایت از جورج فلوید و در اعتراض به عملکرد پلیس آمریکا سرداده میشد، اما اعتراضات خیلی زود به تظاهرات علیه دونالد ترامپ مبدل شد. به همین دلیل واشنگتن به کانون اصلی تظاهرات تبدیل شده است.
سناتور وارن: وزیر دادگستری باید برکنار شود
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، الیزابت وارن عضو دموکرات مجلس سنای آمریکا گفت: وزیر دادگستری باید برکنار شود چرا که رویکرد او باعث کشته شدن شمار بیشتری از معترضان می شود.
جلوگیری جمهوری خواهان از رأی گیری علیه ترامپ در سنا
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، رئیس اکثریت جمهوری خواهان مجلس سنا از ارجاع پیش نویس قطعنامه محکومیت ترامپ به صحن این مجلس برای رأی گیری جلوگیری کرد.
واکنش ترامپ به اظهارات جو بایدن
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در واکنش به اظهارات جو بایدن، در توئیتی او را با لقب "جو خواب آلود" خطاب قرار داد و نوشت:
جو خواب آلود چهل سال است که در صحنه سیاست است و کاری نکرده است. حالا اینطور وانمود می کند که پاسخ ها را می داند. او حتی سوالات را هم نمی داند. ضعف، هرگز آنارشیست ها، غارتگران و اراذل و اوباش را مغلوب نخواهد کرد و جو در کل زندگی اش از نظر سیاسی ضعیف بوده است.
تظاهرات در پایتخت آرژانتین
بخش تصویری خبرگزاری رویترز تصاویری از تظاهرات مردم آرژانتین در بوئنوس آیرس پایتخت این کشور در اعتراض به مرگ جوان سیاه پوست آمریکایی منتشر کرد.
انجیل به دست گرفتن ترامپ چیزی جز نمایش نیست
خبرنگار سی ان ان در نیویورک تاکید کرد برای ما نیویورکیها که با ترامپ همشهری هستیم، یک موضوع مسجل است؛ اینکه همه کارهایی که ترامپ انجام داده است، حضور وی در کلیسا و به دست گرفتن کتاب مقدس، همه نمایشی بیش نیستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ همزمان با تصمیم ترامپ برای حضور در کلیسای قدیمی سنت جونز، نیروهای امنیتی با شلیک گاز اشک آور و اعمال خشونت، معترضان آشتی جو و آرامی را که در برابر کاخ سفید تجمع کرده بودند، پراکنده کردند تا رئیس جمهور آمریکا بتواند در برابر کلیسا حاضر شود.
وی بعد از اینکه در برابر دوربینهای خبرنگاران، مقابل کلیسا ایستاد و کتاب مقدس را به دست گرفت، تظاهر کنندگان را نیز تهدید و در عین حال ادعا کرد همه کارهایی که انجام میدهد، برای تامین امنیت معترضان آشتی جوست؛ همان معترضانی که دقایقی قبل با شلیک گاز اشک آور، گلولههای پلاستیکی و خشونت پلیس از اطراف کاخ سفید پراکنده شدند.
دان لمون، خبرنگار سی ان ان گفت: ما در تلویزیون کار میکنیم و این رئیس جمهور را نیز خوب میشناسیم. این رئیس جمهور از برنامههای شوی شبانه (رئالیتی شو) آمده است و جالب اینکه میگوید میخواهد از تظاهرکنندگان آشتی جو و آرام محافظت شود و برای همین ارتش و نیروهای پلیس را اعزام میکند تا آنها را پس بزنند و این مایه دلخوری است.
لمون ادامه داد: ما نیویورکی هستیم، دونالد ترامپ با کتاب مقدسی در دست در برابر کلیسا میایستد! فکر میکنید جدی است؟ بیایید صادقانه برخورد کنیم؛ آخرین باری که دونالد ترامپ، حتی پیش از رئیس جمهور شدن به کلیسا سر زده بود کی بود؟ آخرین باری که وی کتاب مقدس را باز کرد کی بود؟ باید بگویم که همه این کارها برای نمایش است!
وی ادامه داد: دونالد ترامپ در حال حاضر چنین وانمود میکند که رئیس جمهور است. باید واقع نگر باشیم، وی به دنبال نوعی سلطه از نوع دهه چهل بر آمریکاست. همه کارهایی هم که میکند در همین راستاست نه اقدامی که یک رئیس جمهور در آمریکا باید انجام بدهد. نتیجه اینکه باید بگویم این بازی بسیار بسیار خطرناکی است و باید بگویم که کارهایی که انجام میدهد، باعث ایجاد تنش میشود. همه کارهایی که ترامپ انجام میدهد برای این است که در ماه نوامبر برای بار دوم انتخاب شود.
دادستان کل آمریکا قبل از سخنرانی ترامپ خواهان عقب راندن معترضان از میدان لافایت شده بود
خبرگزاری رویترز گزارش داد: روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام ناشناس در وزارت دادگستری آمریکا گفت ویلیام بار دادستان کل آمریکا بعد از آن که متوجه شد تصمیم قبلی وی برای گسترش محوطه امنیتی اطراف کاخ سفید اجرا نشده است عقب راندن معترضان از میدان لافایت در واشنگتن را خواستار شده بود.
دو مقام آمریکایی گفتند تصمیمی برای گسترش محوطه امنیتی اواخر روز یکشنبه یا اوایل روز دوشنبه اتخاذ شده بود.
تشدید تدابیر امنیتی در زندان های آمریکا
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، اداره زندان های فدرال آمریکا دستور تشدید تدابیر امنیتی به منظور مقابله با اعتراضات احتمالی و بروز ناآرامی ها در زندان ها را صادر کرد.
شلیک بدون دلیل پلیس به دو معترضگروه انونیم سیتوآیان در حساب کاربری خود در توئیتر ویدیویی منتشر کرد که نشان میدهد پلیس آمریکا بدون دلیل به دو معترض که در خیابان ایستاده اند، گلولههای پلاستیکی شلیک میکند.
اکسپرس: قتل جرج فلوید، شکست ترامپ و رؤسای جمهور پیشین این کشور را آشکار کرد
روزنامه فرانسوی زبان اکسپرس، چاپ پاریس، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت قتل جرج فلوید شکست دونالد ترامپ و رؤسای جمهور پیشین آمریکا را آشکار ساخت.
در دهههای اخیر، شاخصها برای سنجش وضعیت اجتماعی آمریکاییهای آفریقایی تبار رو به زوال رفته است. این مسئله در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نیز مشهود بود.
قتل جرج فلوید، مرد سیاهپوست ۴۶ ساله آمریکایی که بدون دلیل به دست یک افسر پلیس سفیدپوست در تاریخ بیست و پنجم ماه مه در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا خفه شد، آمریکا را متزلزل و وحشیگری و خشونت پلیس آمریکا و نیز حرفهای نبودن آنها را آشکار کرد. قتل این سیاهپوست همچنین فرهنگ مصونیت از مجازات را که پلیس آمریکا در هنگام کشتن یا خفه کردن هموطنان آمریکایی آفریقایی تبار خود از آن برخوردار میشود، بیش از پیش روشن ساخت.
بورل: نژادپرستی را محکوم می کنیم
سرانجام با گذشت چند روز از تظاهرات مردمی گسترده در آمریکا در اعتراض به قتل یک شهروند سیاهپوست جوان به دست پلیس نژادپرست آمریکا، اتحادیه اروپا به این موضوع واکنش نشان داد.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توئیتی نوشت: ما نیز همانند مردم آمریکا از مرگ جورج فلوید شوکه و متاثر شدیم. ما خشونت و نژادپرستی را در هر شکل، محکوم و بر لزوم فرونشاندن تنش ها تاکید می کنیم. جان همه انسان ها اهمیت دارد. جان سیاهپوستان هم اهمیت دارد.
طرح قطعنامه دموکرات ها در سنا علیه ترامپ
خبرگزاری رویترز گزارش داد: نمایندگان حزب دمکرات آمریکا در سنای این کشور قطعنامهای را در محکومیت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر سر صدور فرمان شلیک گاز اشک آور به معترضان مسالمت جو در کاخ سفید آماده میکنند.
نمایندگان حزب دمکرات آمریکا در سنای این کشور میگویند پیگیر حمایت سراسری از این قطعنامه هستند که بر حق قانونی تجمعات مسالمت آمیز تاکید میکند.
انتظار میرود نمایندگان حزب جمهوری خواه که اکثریت سنای آمریکا را تشکیل میدهند سد راه این قطعنامه شوند.
در این قطعنامه آمده است: «کنگره، رئیس جمهور آمریکا را به خاطر دستور به ماموران فدرال برای استفاده از گاز اشک آور و گلوله پلاستیکی علیه آمریکاییهایی که در حال اعتراض مسالمت آمیز بودند محکوم میکند.»
چاک شومر: دولت ترامپ از ارتش برای ارعاب آمریکاییها استفاده میکند
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، چاک شومر رئیس اقلیت دموکرات مجلس سنای آمریکا گفت: دولت ترامپ از ارتش به عنوان ابزاری برای ایجاد رعب و وحشت در میان آمریکاییها استفاده میکند و بازرس کل پنتاگون باید در این زمینه تحقیق کند.
حمله پلیس به خبرنگاران
بنجامین نورتون روزنامه نگار، نویسنده و فیلمساز آمریکایی در حساب کاربری خود در توئیتر ویدئویی را از حمله پلیس به یک خبرنگار در جریانات اعتراضات در آمریکا منتشر کرد.
نورتون که در یک پایگاه اینترنتی خبرنگاری و گزارشگری موسوم به گریزون نیوز مشغول فعالیت است، در صفحه کاربری خود نوشت: این هم تصاویری از حمله پلیس فاشیست آمریکایی به خبرنگاران. پلیس ضد شورش دوربین خبرنگاری را که در حال پوشش خبری اعتراضات است با سپر خود نابود می کند.
وزارت خارجه اتریش: تصاویر اعمال خشونت پلیس امریکا وحشتناک است
وزارت خارجه اتریش با وحشتناک توصیف کردن تصاویر اعمال خشونت پلیس امریکا علیه تظاهر کنندگان این کشور تاکید کرد: راهپیمایی و آزادی بیان اساس اصلی دموکراسی است که باید همیشه حفظ شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین، سخنگوی وزارت خارجه اتریش با اشاره به درگیری بین راهپیمایی کنندگان و مقامات پلیس امریکا خواستار گفتگو شد و گفت: خشونت هیچگاه نمیتواند ابزاری برای حل اختلافات اجتماعی باشد. به گفته وی به منفعت همه طرفین است که به خشونت پایان دهند.
از سوی دیگر پاملا رندی واگنر رییس حزب سوسیال دمکرات اتریش و از احزاب مخالف دولت خواستار موضع آشکار و جدی دولت اتریش در خصوص تحولات اخیر آمریکا شد و از وزیر خارجه این کشور خواست سفیر امریکا را به وزارت خارجه احضار کند.
ارنست دزیدسیج سخنگوی سیاست خارجی حزب سبز اتریش نیز با انتقاد از دولت امریکا گفت: نژادپرستی سیستماتیک و واکنش خشونت امیز مقامات پلیس به اعتراضات مشروع برای کشوری که خود را نگه دارنده مشعل دمکراسی در برابر کشورهای دیگر جهان میداند؛ به هیچ صورتی قابل قبول نیست.
وی تاکید کرد: اعمال خشونتهای بیرحمانه علیه مردم؛ پاسخ نیست و وزارت خارجه اتریش باید آشکارا و با صراحت اقدام کند.
هلموت براند اشتتدر سخنگوی سیاست خارجی حزب نیوز اتریش میگوید: خشونت علیه انسانهایی که بطور صلح آمیز علیه نژادپرستی دست به اعتراض میزنند و علیه خبرنگاران؛ غیرقابل قبول است و اتریش باید موضع رسمی از خود نشان دهد و سیاست ترامپ را محکوم کند.
تظاهرات اعتراضی در سوئد علیه نژادپرستی در آمریکا
در اعتراض به کشته شدن جرج فلوید شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط یک مامور پلیس سفید پوست آن کشور، امروز تظاهراتی در سوئد برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از استکهلم، به علت شیوع ویروس کرونا و ممنوعیت تجمع بیش از ۵۰ نفر، این تظاهرات به صورت دیجیتالی برگزار میشود. هدف این تظاهرات، پشتیبانی از جنبش Black Lifes Matter و اعتراض به نژادپرستی در آمریکا و همچنین در سوئد است.
کارشناس فرانسوي: حضور سفیدپوستان در تظاهرات از تحولی مهم در آینده حکایت دارد
از نظر کارشناس فرانسوی حضور گسترده سفیدپوستان در تظاهرات مخالفان تبعیض نژادی در آمریکا، احتمالا تحولاتی مهم و تعیین کننده به دنبال خواهد داشت. شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: آمریکا تا کاهش تنشها فاصله زیادی دارد. دونالد ترامپ بعد از گذشت یک هفته از بحران سخنرانی کرد. البته وی از طریق پیامهای توییتری در این باره اظهار نظر کرده بود. شاید بتوان گفت رئیس جمهور آمریکا روی خاکستر دمیده است.
گوتیه ربینسکی کارشناس مسایل سیاسی در این باره گفت: بله. دمیدن بر خاکستر عادت ترامپ است. وی بر خلاف سایر روسای جمهور که برای متحد کردن ملت تلاش میکنند، عمل میکند. چرا؟ برای این که در بین رای دهندگان طرفدار ترامپ عدهای راستگرای افراطی یا عدهای راستگرا حضور دارند که میتوانند بپذیرند رئیس جمهوری آمریکا به اقدامات غیرمنتظره دست بزند و تصمیم بگیرد برای ساکت کردن معترضان از ارتش استفاده کند. این اتفاق جدیدی است. ترامپ میداند که با رای مردم انتخاب نشده است، برای این که هیلاری کلینتون آراء بیشتری از ترامپ کسب کرده بود. ترامپ میداند که در اردوگاه اقلیت قرار دارد و شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارد. نباید فراموش کرد که توجه ترامپ کاملا به پایان دوران ریاست جمهوری اش در چند ماه آینده معطوف است. بحران کووید-۱۹ در آمریکا هنوز تمام نشده و در چنین شرایطی ترامپ ناشیانه معترضان را تروریستهای چپ افراطی توصیف میکند. حرفهای امروز ترامپ تقریبا یادآور حرفهای وی در جریان بحران شارلوت ویل در سال ۲۰۱۷ است. ترامپ میداند، مثل ماجرای کووید-۱۹ و ماجراهای اخیر به طور کامل کنترل اوضاع را از دست داده است.
مجری پرسید: وقتی به نقشه آمریکا و این ده شهر (بحران زده) نگاه کنیم، احساس میکنیم که اوضاع به یک بمب ساعتی شباهت دارد. به نظر شما اين اوضاع چه آیندهای را رقم میزند؟
کارشناس پاسخ داد: پاسخ سوال شما به پاسخ پرسش قبلی ربط دارد. ما شاهد دو قطبی شدن شدید آمریکا و درست همان چیزی هستیم که دونالد ترامپ خواهان آن است. این دو قطبی شدن کشور در جریان ماجرای جورج فلوید به شدت افزایش مییابد. این اولین پیامد این ماجراست. ببینیم که این بحران از کجا سرچشمه میگیرند؟ اول از این که نابرابری بین سیاه و سفید هرگز تا به این اندازه زیاد نبوده است. برای مثال نابرابری در زمینه مسکن و تقسیم بندیهای اجتماعی - منطقهای در شهرها. این تقسیم بندی هیچ تغییری نکرده است. این تقسیم بندی در حرفهای سیاهپوستان دیده میشود. برای مثال کوئینسی جونز Quincy Jones موسیقیدان سیاهپوست میگوید احساس وجود نژادپرستی در من همیشه وجود داشته و هرگز قطع نشده است. با همه این ها، یک کوکتل خطرناک ساخته میشود. این جا مسئله جالب دیگری نیز وجود دارد. ما در میان تظاهرات کنندگان سیاه پوست، شمار زیادی سفید پوست مشاهده میکنیم. این در حالی است که این سفیدپوستان معمولا در مواردی از این دست به امضای طومار (در حمایت از سیاهپوستان) مبادرت میکنند. حضور سفیدپوستان در تظاهرات بدان معناست که در صورت خروج از این فرقه گرایی و تقسیم بندیهای اجتماعی معمول که ریشه ماجراهای اخیر است، شاهد تغییراتی تعیین کننده و مهم خواهیم بود و دونالد ترامپ قادر به فهم آن نیست و به همین دلیل بر مواضع خود که تصور میکند با تکیه بر آن میتواند دوباره رئیس جمهور شود، پافشاری میکند.
فرانس ۲۴: معترضان به تهدید ترامپ اهمیتی نمیدهند
گوش معترضان آمریکایی که علیه قتل جورج فلوید تظاهرات میکنند، به تهدید اخیر ترامپ در خصوص استقرار ارتش بدهکار نیست.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: یک هفته پس از مرگ جورج فلوید به دست پلیس آمریکا به نظر میرسد که اوضاع در این کشور آرام نشده است و مردم هنوز خشمگین هستند. رسانههای آمریکایی در ساعات اخیر از زخمی شدن نیروهای پلیس خبر دادند. به نظر میرسد گوش کسی به هشدارهای دونالد ترامپ بدهکار نیست. دونالد ترامپ دیشب برای اولین بار پس از آغاز بحران سخنرانی کرد و تهدید استقرار ارتش در ایالات آشوب زده و درگیر با پلیس را مطرح کرد.
گزارشگر این شبکه گفت: آنها (معترضان) تصمیم گرفته اند قانون منع رفت و آمد تحمیل شده از سوی حکومت را به چالش بکشند. هزاران آمریکایی در پورت پلانت، دنور، نیویورک و واشنگتن از ترک خیابانها سرباز زدند. در برخی مناطق تظاهرات آرام برگزار شد. اما در سایر مناطق تنشها شدید بود. دونالد ترامپ برای این که بگوید کنترل اوضاع را در دست دارد، در برابر کلیسای سن جان که در نزدیکی کاخ سفید واقع شده، حاضر شد. این کلیسا توسط تظاهرات کنندگان دچار خسارت شده است. دونالد ترامپ در برابر کلیسا به طور نمایشی انجیل در دست داشت. وی از فرمانداران خواستار تحکم بیشتر شد و تهدید استقرار نیروهای ارتش را مطرح کرد.
گزارشگر افزود: معترضان در مناطق مختلف از جمله فیلادلفیا توجه چندانی به این تهدید نمیکنند. در این شهر تظاهرات کنندگان و نیروهای پلیس برای ساعتها با یکدیگر درگیر شدند.
رادیو کانادا: تهدید ترامپ کارساز نبود
رادیو کانادا در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت تهدید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر استقرار ارتش مانع از تجمع تظاهرکنندگان در بسیاری از شهرهای آمریکا نشد.
تظاهرکنندگان در بسیاری از شهرهای آمریکا تجمع کرده اند تا کشته شدن جرج فلوید سیاهپوست آمریکایی را محکوم کنند.
از نیویورک تا سان فرانسیسکو، قانون منع آمد و شد و حضور نیروهای نظامی در بسیاری از شهرهای آمریکا همچنان برقرار است اما این امر مانع از برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز مردم آمریکا در مخالفت با نژادپرستی و خشونت های پلیس در این کشور نشده است.
فرماندار نیویورک: ملت آمریکا در تاریخ خود تا این حد دچار تفرقه نبوده است
خبرگزاری رویترز گزارش داد: فرماندار نیویورک گفت ملت آمریکا اکنون بیش از هر زمان دیگری در تاریخ خود دچار تفرقه است.
فرماندار نیویورک گفت پلیس در انجام کار خود در شهر نیویورک در شب گذشته کارآمد نبود.
تمدید منع آمد و شد شبانه در نیویورک تا هفت ژوئن
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: شهردار نیویورک گفت منع آمد و شد شبانه در این شهر تا هفت ژوئن تمدید شد.
آلمان: درخواست جلسه فوق العاده درباره حوادث آمریکا
فراکسیون چپها در مجلس آلمان خشونت پلیس آمریکا را محکوم کرد و خواستار تشکیل جلسه فوق العاده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین در بیانیه فراکسیون چپها در مجلس آلمان با اشاره به دستور رییس جمهور آمریکا در به کار گیری ارتش برای سرکوب معترضان، سکوت دولت آلمان غیر قابل قبول عنوان شده است.
عضو کمیسیون امور خارجه مجلس فدرال آلمان هم گفت: وزیر امور خارجه باید هر چه سریعتر در جلسه ویژه این کمیسیون درباره واکنشهای دولت آلمان در قبال خشونت نژاد پرستانه و سرکوب بی رحمانه دولت آمریکا توضیح دهد.
خانم سویم داگدلن افزود: باید این بی رحمیها و رفتار سرکوبگرانه پلیس آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل برای اتخاذ تدابیر لازم مطرح شود.
ترودو: نژادپرستی باید متوقف شود
رادیو کانادا در حساب کاربری خود در توئیتر تصویری از کنفرانس خبری روز سه شنبه جاستین ترودو نخست وزیر کانادا درباره اعتراضات در آمریکا منتشر کرد.
جاستین ترودو مقابل خبرنگاران گفت: نژادپرستی نتیجه نظامی است که اغلب اوقات در خصوص بی عدالتی و نابرابری در برابر رنگین پوستان گذشت کرده، این مسئله را عادی جلوه داده و در نهایت نژادپرستی را نه تنها در آنسوی مرزها بلکه در کشور خود و در میان جوامع مختلف جاودانه کرده است. نژادپرستی باید متوقف شود. افرادی که نژادپرستی یا تبعیض نژادی را هرگز تجربه نکرده اند، نقش بسیار مهمی را باید ایفا کنند.
ترودو: با وحشت و حیرت در حال تماشای رخدادهای آمریکا هستیم
خبرگزاری رویترز گزارش داد: جاستین ترودو نخست وزیر کانادا روز سه شنبه در پاسخ به سوالی درباره فراخوان احتمالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به ارتش این کشور برای سرکوب اعتراضات به مدت بیش از ۲۰ ثانیه سکوت کرد و سپس هشدار داد کانادا با وحشت در حال تماشای اتفاقات آمریکاست.
وی گفت: «ما همه با وحشت و حیرت در حال تماشای رخدادهای آمریکا هستیم.»
وی گفت: «اکنون زمان کنار هم آوردن مردم است. اکنون زمان گوش دادن و فهمیدن آن است که بی عدالتی به رغم پیشرفت در سالها و دههها هنوز هم ادامه دارد.»
ارتش آمریکا سطح حفاظت نیروی خود را در پنتاگون و پایگاههای اطراف واشنگتن افزایش داد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: ارتش آمریکا گفت سطح حفاظت نیروی خود را در پنتاگون و پایگاههای اطراف واشنگتن افزایش داده است.
مقام آمریکایی: ۱۵۰۰ نظامی گارد ملی آمریکا از ایالتهای دیگر روانه واشنگتن خواهند شد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: رئیس گارد ملی آمریکا گفت ۱۵۰۰ نظامی گارد ملی آمریکا از ایالتهای دیگر روانه واشنگتن خواهند شد.
رئیس گارد ملی آمریکا گفت هجده هزار نظامی گارد ملی به مقامات اجرای قانون در بيست و نه ایالت این کشور کمک می کنند.
در خبري ديگر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در توئیتی از مقامات نیویورک خواست گارد ملی را در این ایالت فراخوانند.
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از مستقر شدن بیش از ۶۷ هزار نیروی گارد ملی در ایالتهای مختلف این کشور خبر داد.
زخمی شدن یک پلیس در اعتراضات لاس وگاس
شبکه تلویزیونی راپتلی در حساب کاربری خود در توئیتر تصاویری از اعتراضات در لاس وگاس منتشر کرد.
در جریان تظاهرات در اعتراض به کشته شدن جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی، دوشنبه شب دست کم یک افسر پلیس در لاس وگاس زخمی شد. در حادثه دیگری که در جریان این اعتراضات رخ داد، یک فرد مسلح نیز به دست پلیس کشته شد.
نارضایتی کارکنان فیسبوک از همکاری این شرکت با کاخ سفید
شماری از کارکنان شرکت فیس بوک از همکاری این شرکت با دولت آمریکا برای آرام کردن اعتراضات مردمی، ناراضی هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، توصیههای مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس بوک به کاخ سفید برای آرام کردن اعتراضات مردمی و مسامحه او با سخنان نژادپرستانه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، اعتراض شماری از کارکنان این شرکت را برانگیخت.
زاکربرگ با نارضایتی و خشم در بین مسئولان و کارکنان فیس بوک روبرو شده است. زاکربرگ با نوعی شورش داخلی در شرکت فیس بوک روبرو شده است. کارکنان این شرکت، درباره قدرت زاکربرگ برای هدایت فیس بوک ابراز تردید میکنند، زیرا او حاضر نشد برای جلوگیری از پخش سخنان ترامپ که خواستار تیراندازی به سوی معترضان شده بود، اقدامی صورت دهد.
روزنامه انگلیسی گاردین فاش کرد نارضایتی از عملکرد زاکربرگ شامل همه سطوح در بین کارکنان فیس بوک از جمله مسئولان این شرکت میشود. این در حالی است که شرکت توئیتر پیش از این، درباره انتشار توئیتهای ترامپ تصمیماتی اتخاذ کرده بود.
یکی از مسئولان شرکت فیس بوک با انتشار توئیتی، مخالفت خود را با موضع زاکربرگ اعلام و او را متهم کرد به ترامپ، تریبونی برای تشویق به خشونت و انتشار اطلاعات گمراه کننده داده است. شمار دیگری از مسئولان شرکت فیس بوک هم از زاکربرگ خواستند مسئولانه عمل کند.
کنترل اوضاع از دست ترامپ خارج شده است
شبکه المیادین گزارش داد: به نظر میرسد کنترل اوضاع از دست رئیس جمهور آمریکا خارج شده است و نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان ابراز همبستگی میکنند و حاضر به درگیر شدن با آنها نیستند.
نزار عبود خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین در نیویورک، گفت: مناطق مختلف شهر نیویورک شاهد برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز بود و بعضی فروشگاهها در محله منهتن هدف حمله و غارت قرار گرفت. در بسیاری از خیابانها حصارهای فلزی نصب شده است و شاهد حضور گسترده نیروهای امنیتی هستیم. بیشتر نگاهها به طرف واشنگتن است که دونالد ترامپ در آن حضور دارند. ترامپ خودش را به هدفی برای اعتراضات نه فقط سیاه پوستان بلکه همچنین سفیدپوستان مخالف سیاست هایش، تبدیل کرد. ترامپ در شرایط بسیار دشواری قرار دارد. شاهد ابراز همبستگی نیروهای پلیس با تظاهرکنندگان هستیم که خودش نوعی شورش ضمنی از دستورات ترامپ محسوب میشود. ترامپ با اقدامات نامتعارف برای مردم آمریکا، قدرتش را تا حد زیادی تضعیف کرده است. اوضاع تقریبا از کنترل ترامپ خارج شده است. نیروهای امنیتی آمریکا به هیچ وجه تمایلی به درگیر شدن با مردم ندارند. اگر درگیریهایی رخ دهد، تنگنای ترامپ تشدید خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: با اینکه تعداد زیادی از سیاه پوستان در نیویورک زندگی میکنند، شاهد آن هستیم که آنها بر مسالمت آمیز بودن اعتراضات خود و حفظ آرامش تاکید دارند. بعضی نفوذیهای سفید پوست تلاش میکنند بین سیاه پوستان و نیروهای امنیتی، درگیری به راه بیاندازند. من شاهد آن بودم که در یکی از تظاهرات، زمانی که دو سفیدپوست قصد داشتند موانع فلزی به سوی نیروهای پلیس پرتاب کنند، سیاه پوستان برای جلوگیری از این اقدام تلاش کردند. همچنین شاهد آن بودیم که یک نیروی پلیس که در بین تظاهرکنندگان گرفتار شده بود، از حمایت سیاه پوستان برخوردار شد و توانست از محاصره تظاهرکنندگان خارج شود.
سیاه پوستان میخواهند تظاهرات و اعتراضات شان به صورت مسالمت آمیز برگزار شود. آنها فریاد میزنند که انسان هستند و سیاه پوست بودن آنها، جرم نیست. روشن است که هماهنگ کنندگان تظاهرات در نیویورک تلاش میکنند اعتراضات مسالمت آمیز باشد.
خبرنگار المیادین خاطر نشان کرد: با توجه به واکنشهای همراه با خشم و انتقاد به سخنان دونالد ترامپ، میتوان گفت اعتراضات در آمریکا تشدید خواهد شد. تظاهرات به ۱۳۰ شهر آمریکا گسترش یافته است. بیشتر تحلیلگران آمریکایی میگویند اکنون فهمیدند که ترامپ به دنبال چه جنگی است. ترامپ مدعی تمایل خود برای پایان دادن به جنگها در خارج بود، اما اکنون نشان داد که آماده است علیه مردم آمریکا جنگ به راه بیاندازد. این اتهام خطرناک است. فرمانداران ایالتها پذیرفتن تمایل ترامپ برای تهدید به استفاده از نیروی نظامی را رد کردند. رئیس ستاد ارتش آمریکا با لباس نظامی، در کنار ترامپ حاضر شد.