• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۰۵۱۸۲
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
رئیس کل بانک مرکزی دستور داد

تسهیلات ۵۰ همتی برای تامین نقدینگی کارخانه‌های دارویی

رئیس کل بانک مرکزی دستورات لازم جهت رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه دارو و همچنین تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی را صادر کرد که اعطای تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی یکی از این دستورات است.

 
تسهیلات ۵۰ همتی برای تامین نقدینگی کارخانه‌های دارویی
به‌ گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ از بانک مرکزی، محمدرضا فرزین صبح امروز در جلسه هماهنگی با مسئولان سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، مدیران سندیکای تولیدکنندگان دارو، مدیران اتحادیه واردکنندگان دارو و مواد اولیه، نمایندگان بخش خصوصی پخش دارو و همچنین مدیران ارشد بانک مرکزی، دستورات لازم جهت رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه دارو و کارخانه‌های دارویی و همچنین تسهیل و تسریع در تخصیص و تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی را صادر کرد.
 
بر اساس این گزارش، در راستای کمک به تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت‌های دارویی و رفع کمبود دارو بر اساس تفاهمات صورت گرفته بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۵ و ۳۰ همت تسهیلات بانکی به شرکت‌های معرفی شده از سوی وزارتخانه یاد شده ابلاغ شد که عملکرد شبکه بانکی در سال‌های مذکور به ترتیب به مبلغ ۴۴.۷ و ۷۶.۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
 
بر اساس دستور رئیس بانک مرکزی و به منظور حمایت از شرکت‌های دارویی، تجهیزات پزشکی و تولیدی شیر خشک از طریق شبکه بانکی، بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ نیز نسبت به ابلاغ تسهیلات به میزان ۵۰ همت (۳۵ همت شرکت‌های دارویی، ۱۳ همت تجهیزات پزشکی و ۲ همت شرکت‌های تولیدی شیرخشک) برای شرکت‌های معرفی شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام کرد.
 
طبق تاکید رئیس کل بانک مرکزی و با هدف تامین مالی زنجیره تولید، توزیع و پخش در صنعت دارو و تسهیل فعالیت تولیدی و خدماتی این صنعت، مقرر شد از ابزار‌های تعهدی همچون اوراق گام در مراحل مختلف و در تعامل با دستگاه‌های مختلف از جمله بانک مرکزی بهره گرفته شود.
 
۲۰۰ میلیون یورو برای ثبت سفارش‌های دارو و تجهیزات پزشکی
 
بر اساس این گزارش در این جلسه همچنین پیرو تاکید رئیس کل بانک مرکزی، مقرر شد بانک مرکزی تا سقف ۲۰۰ میلیون یورو بصورت تخصیص اعتباری برای ثبت سفارش‌های دارو و تجهیزات پزشکی اقدام نماید؛ همچنین با هماهنگی مسئولین ذیربط امکان پرداخت بدهی ارزی شرکت‌های دارویی به بانک مرکزی تا سقف ۲۰۰ میلیون یورو از طریق پذیرش اوراق گام ریالی فراهم شود.
 
علاوه بر این در راستای تقویت سیاست‌های تشویقی توسعه صادرات صنعت دارو مقرر شد به اندازه مبلغ ارز ناشی از صادرات دارو به شرکت‌های صادرکننده و همچنین معادل آن نیز بصورت خط اعتباری ارزی جهت استفاده در طرح‌های توسعه صنعت دارو و توسعه صادرات آن صنعت اختصاص یابد.
 
تسهیلات ارزی، نقدینگی مورد نیاز شرکت‌های دارویی را تامین می‌کند
 
در این نشست محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز گفت: حسب اهمیت حوزه سلامت برای کشور پیگیری خط اعتباری ۵۰ همتی این حوزه با دستور رئیس کل بانک مرکزی صورت گرفت و مقرر شد دستورالعل آن طی روز‌های آینده به بانک‌های عامل ابلاغ شود و از طریق بانک‌های عامل به شرکت‌هایی دارویی پرداخت شود.
 
محمدی افزود: موضوع تسهیلات ارزی نیز به بحث تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت‌های دارویی کمک می‌کند که این موضوع نیز با حمایت بانک مرکزی عملیاتی می‌شود.
 
وی گفت: همچنین در این جلسه مصوبه‌ای برای کمک به نوسازی خطوط تولید دارو و تجهیزات تصویب شد که با ابلاغ به بانک‌های عامل اجرایی می‌شود و مقرر شد با اعلام لیست شرکت‌های مشمول به شبکه بانکی این تسهیلات پرداخت شود.
 
دستورالعمل‌های تامین مالی بخش دارو به بانک‌ها ابلاغ شود
 
عبده زاده، رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارو نیز در پایان نشست گفت: بر اساس مکاتبات انجام شده با دفتر ریاست جمهوری و بانک مرکزی مشکلات تامین مالی مرتبط به پرداخت تسهیلات و تقسیط پرداخت بدهی‌های مابه التفاوت نرخ ارز در خصوص تامین قطعات و تجهیزات و استفاده از اوراق گام در تامین مالی صنعت دارو منعکس شد.
 
وی افزود: در این جلسه مقرر شد دستورالعمل‌های اجرایی تامین مالی تسهیلات ریالی، ارزی و استفاده از اوراق گام تدوین و طی روز‌های آتی به شبکه بانکی ابلاغ شود.
 
رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارو در خصوص استهال و تقسیط بدیهی شرکت‌های دارویی بایت مابه التفاوت نرخ ارز دریافتی نیز گفت: مقرر شد این موضوع در صورت موافقت سازمان برنامه و بودجه انجام می‌شود تا شرکت‌ها برای تامین داروی موردنیاز کشور با آرامش بیشتری فعالیت خود را انجام دهند.
 
وی با اشاره به مشکلات تامین نقدینگی صنعت دارو گفت: تلاش می‌کنیم با همکاری و هماهنگی بانک مرکزی و بانک‌های عامل، سازمان برنامه و بودجه و سازمان غذا و دارو این مشکلات مرتفع شود تا ذخیره مواد اولیه دارویی و تولید دارو بر اساس نیاز‌های کشور انجام شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی کتاب‌هایی برای کودک و نوجوان درباره امام زمان (عج)
آغاز مرحله اول المپیاد‌های علمی دانش آموزی
عملیات مرمت کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان تمدید شد
رادیو صبا با «هنرستان» در قلب جشنواره فیلم فجر
تداوم بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
صدور مجوز احداث ۴۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در نیشابور
اسامی داوران ۳ بازی از هفته بیستم لیگ برتر فوتبال
اجرای موفق طرح کالابرگ الکترونیکی در بوشهر/ آغاز مرحله دوم از ۱۵ بهمن
لیگ برتر والیبال مردان؛ برنامه هفته‌های پانزدهم تا هفدهم
پایان هفته چهاردهم لیگ برتر والیبال با برتری مدعیان
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
جان باختن یک شهروند تربت جامی بر اثر نشت اسید در شهرک صنعتی
مساجد کیش، پایگاه هویت دینی و مشارکت اجتماعی در جامعه
توسعه فضای سبز اهواز با کاشت گل‌های کاغذی
غبارروبی حرم مطهر سبزقبا (ع) به مناسبت نیمه شعبان
تحقق ۱۰۰ درصدی و افزایش سهم درآمد خوزستان
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ختم پرونده اختلافی ۸ ساله در دزفول به صلح و سازش
سازش ۷۴۰ پرونده در شورای حل اختلاف حمیدیه
حضرت امام مهدی (عج) امید زنده بشریت برای رسیدن به عدالت، امنیت و آینده‌ای روشن هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رزمایش اقتدار ورزش ایران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)