• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۵۶۲۵
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

بازار مالی در مسیر تحقق هدف ۲۰ میلیارد دلاری

مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: مجموع ارزش معاملات بورس کالا تا پایان امسال به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد؛ اکنون حدود ۱۷ میلیارد دلار معامله در بازار مالی انجام شده است.

بازار مالی در مسیر تحقق هدف ۲۰ میلیارد دلاری

به گزارش خبرگزای صداوسیما، سید جواد جهرمی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۴۴ درصد ارزش معاملات بورس کالا به بازار مالی اختصاص دارد، افزود: پیش‌بینی می‌شود مجموع ارزش معاملات بورس کالا تا پایان امسال به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد؛ اکنون حدود ۱۷ میلیارد دلار معامله در بازار مالی انجام شده و انتظار می‌رود این رقم تا پایان سال به مرز ۲۰ میلیارد دلار نزدیک شود. این نشان می‌دهد بازار در حال رسیدن به عمقی است که می‌تواند نقش مؤثری در رشد اقتصادی کشور ایفا کند.

نقش گواهی سپرده در توسعه فرهنگ مالی

مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه گواهی سپرده کالایی تنها ابزار برای تأمین مالی نیست، تأکید کرد: این ابزار موجب افزایش آگاهی عمومی نسبت به کالا‌ها و مکانیسم‌های بازار شده است. برای نمونه، بازار طلا طی دو تا سه سال اخیر به آزمایشی موفق تبدیل شد که توانست مردم را با این سازوکار آشنا کند و استقبال بسیار خوبی نیز به همراه داشت.

جهرمی فرهنگ‌سازی را از الزامات توسعه این بازار دانست و گفت: هر بازار تازه تأسیسی مانند یک موجود تازه متولد شده است که باید گام‌به‌گام رشد کند. نهاد‌های مالی نیز باید با شرکت‌های تولیدی به یک زبان مشترک برسند تا بتوانیم نیاز‌های بخش تولید را برطرف کنیم.

مدیرعامل بورس کالای ایران از راه‌اندازی گواهی‌های سپرده جدید بر پایه کالا‌های مختلف مانند مس و نقره خبر داد و افزود: سال گذشته برای نخستین‌بار این بازار‌ها شکل گرفت و توانست توجه سرمایه‌گذاران را جلب کند. وقتی کالایی مانند نقره جلوی چشم فعالان بازار قرار می‌گیرد، فرصت سرمایه‌گذاری جدیدی ایجاد می‌شود و این به رشد بازار و افزایش عمق معاملات کمک می‌کند.

جهرمی گواهی سپرده کالایی را فراتر از یک ابزار تأمین مالی دانست و تصریح کرد: این ابزار می‌تواند بستر توسعه ابزار‌های مشتقه، پوشش ریسک، صندوق‌های کالایی و حتی شکل‌گیری کسب‌وکار‌های جدید در حوزه انبارداری باشد. به گفته وی، با توسعه انبار‌های استاندارد و بومی‌سازی فرآیندها، گواهی سپرده می‌تواند زنجیره‌ای از فعالیت‌های اقتصادی جدید را فعال کند؛ تجربه‌ای که در محصولاتی مانند زعفران آغاز شده و به‌تدریج به سایر کالا‌ها تسری می‌یابد.

مصوبه دولت و رونمایی از ابزار «توثیق گواهی سپرده»

وی به نقش هیات وزیران در توسعه ابزار‌های نوین مالی اشاره کرد و گفت:مصوبه اخیر دولت درباره امکان استفاده از گواهی سپرده به‌عنوان ابزار توثیق، گام مهمی در کاهش هزینه‌های شرکت‌ها خواهد بود که به‌زودی با حضور وزیر اقتصاد از این ابزار جدید رونمایی می‌شود.

گامی به سوی توسعه بازار‌های کالایی و معدنی

جهرمی همچنین از برنامه‌های آتی بورس کالا در حوزه معدن خبر داد و با بیان اینکه معادن کشور ظرفیت عظیمی برای تحول اقتصادی دارند، اظهار کرد: در حال بررسی سازوکار صندوق‌های کالایی در بخش معدن هستیم تا بتوانیم مشارکت مردم را در این حوزه افزایش دهیم. این مدل می‌تواند به تأمین مالی پروژه‌های معدنی و توسعه صنایع پایین‌دستی کمک کند.

به گفته وی، یکی از اهداف اصلی بورس کالا ایجاد ابزار‌های مشتقه مبتنی بر گواهی سپرده است، این ابزار‌ها علاوه بر تأمین مالی، پوشش ریسک قیمت را برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند که در این راستا با بخش‌های خصوصی در حال گفت‌و‌گو هستیم تا این ابزار‌ها به‌صورت عملیاتی وارد بازار شوند.

جهرمی مهم‌ترین چالش این بازار را نیاز به فرهنگ‌سازی و آموزش دانست و تصریح کرد: بازار‌هایی که مبتنی بر کالاست، نیاز به درک عمیق‌تری از نوسانات دارند و ورود به آن باید با آگاهی کامل از ساختار، قوانین و ریسک‌ها صورت گیرد. اگر این مسیر با آموزش و همکاری پیش رود، رشد بازار‌های مالی کالایی تا سه یا چهار برابر سطح فعلی کاملاً دست‌یافتنی است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت همکاری همه بخش‌ها گفت: هر نهادی که بتواند ارزشی به این حرکت اضافه کند، مورد استقبال ماست. هدف این است که مدیریت بازار‌ها با در نظر گرفتن نقش سازمان‌ها و فعالان انجام شود تا اعتماد عمومی جلب و زمینه رشد پایدار بازار‌های مالی کالایی فراهم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
اعلام زمان مجاز تردد شناور‌های مسافربری از بندرکیش، فردا ۱۵ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
رزمایش اقتدار ورزش ایران
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)