اشتغال بیش از ۶۰ درصدی فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای
رییس دانشگاه فنی و حرفهای کشور با اشاره به نقش مهم تحصیل در این دانشگاه در اشتغالزایی گفت: بر اساس آمار، ۶۰ تا ۷۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای جذب بازار کار شدهاند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، ابراهیم صالحی عمران در حاشیه افتتاح سرای دانشجویی دانشکده امام خامنهای بوشهر در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: هدف این دانشگاه تربیت نیروی انسانی ماهر و فنی برای بخشهای مختلف اقتصادی جامعه است، بنابراین اساس برنامه ما از نظر کمی و کیفی توسعه آموزشهای مهارتی است.
وی افزود: به دنبال ایجاد رشتههای جدید متناسب با نیاز بازار کار در این دانشگاه هستیم، بر همین اساس افزون بر ۲۰۰ کد رشته جدید برای سال جدید به دانشگاههای فنی و حرفهای اضافه میشودکه ۵ رشته آن مربوط به دانشگاه فنی و حرفهای استان بوشهر است و تعدادی از رشتهها نیز حذف خواهد شد.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای کشور ادامه داد: در همین راستا درحال بررسی تعدادی از رشتههای جدید هستیم که اگر متناسب با نیاز استان، آمایش سرزمینی و آموزش مهارتی باشد، به دانشگاههای فنی و حرفهای افزوده میشود، البته تاکید ما بر دروس عملی و کارگاهی است.
وی عنوان کرد: در این دانشگاه ۵۰ درصد ساعت درسها عملی (در کارگاه و آزمایشگاه) ارائه میشود که همین تفاوت این دانشگاه از دانشگاههای دیگر است و بر همین مبنا یکی از برنامههای جدی ما تجهیز کارگاهها و آزمایشگاه هاست.
صالحی عمران بیان کرد: در حال حاضر سه هزار و ۴۰۰ کارگاه و آزمایشگاه در دانشگاههای فنی و حرفهای کشور داریم که در سالهای اخیر آنها را بروزرسانی کردیم تا محیط عملی مناسب برای کلاسهای کارگاهی دانشجویان فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه کرونا شیوه آموزشها را تغییر داده است افزود: این دانشگاه نیز آموزشهای خود را در شرایط کنونی به صورت الکترونیکی و مجازی کرده است، که برای دروس نظری موفق عمل کرده، اما برای دروس عملی نیاز به راهکارهای جدید است که بر همین اساس در سال تحصیلی جدید آموزشها ترکیبی ارائه میشود.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای کشور عنوان کرد: توانمندسازی اعضای هیات علمی و کادر آموزشی از دیگر برنامهها است که تعدادی از اساتید جدید تا دو ماه دیگر برای تکمیل دورههای مهارتی به خارج کشور اعزام میشوند و در کنار آن توسعه فضاهای فیزیکی و مراکز رفاهی از دیگر برنامه هاست که ازآن جمله خوابگاهی است که امروز در بوشهر به بهره برداری رسید.
صالحی عمران گفت: در حال حاضر ۱۸۱ دانشکده و آموزشگاه فنی و حرفهای در کشور داریم که ۱۶۰ هزار دانشجو در دورههای کاردانی و کارشناسی در آنها تحصیل میکنند.
وی بیان کرد: مزیت این آموزشها، ورود فارغ التحصیلان آن در بخشهای خصوصی و خوداشتغالی است، نه اشتغال در بخشهای دولتی، و براساس آمار، ۶۰ تا ۷۰ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شدهاند.